Seneca Burgerschap biedt nu ook de module Politicologie

08-09-23

Hoe help je leerlingen met het maken van de juiste keuze voor hun vervolgopleiding. Daar zijn uiteraard heel veel manieren voor, maar Seneca Burgerschap helpt je graag om die keuze te vereenvoudigen.

Dat doen we door middel van onze modules. Inmiddels hebben we al heel wat vervolgopleidingen behandeld, waaronder rechtpedagogiek, antropologie, krijgswetenschappen en bestuurskunde. Onze nieuwste module is politicologie.

In de module vertellen we wat er komt kijken bij de opleiding politicologie en wat je vervolgens met die opleiding kunt doen. Politicologen bestuderen de veranderingen in het politieke landschap. Waarom worden er wetten gemaakt? Hoe reageren actiegroepen op de besluiten van de overheid. Hoe gaan we om met gezag en macht?

Op al dit soort vragen en veranderingen kun je als politicoloog het antwoord proberen te vinden. Maar je kunt veel meer met die opleiding doen dan alleen plaatsnemen op een van de honderdvijftig blauwe zetels in de Tweede Kamer. Om dat duidelijk te maken laten we enkele afgestudeerde politicologen aan het woord. Zij vertellen over hun jaren in de studiebanken en wat ze aansluitend met de verworven kennis zijn gaan doen. Op deze manier wil Seneca Burgerschap de opleiding en de vervolgmogelijkheden helder in beeld brengen.

In onze module maken leerlingen kennis met een discipline die mogelijk wel hun aandacht trekt, maar niet op school gegeven wordt. We passen de hoofd- en kernconcepten van maatschappijwetenschappen toe in deze module. Meer weten? Klik hier.

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank