Maatschappijwetenschappen

Seneca is de meest gebruikte methode voor het vak MAW en dat is niet voor niets. Met lesboek en opdrachtenboeken zijn de eindtermen op een toegankelijke manier door leerlingen te begrijpen en te leren. Het digitale platform biedt mogelijkheden voor training van bijvoorbeeld kernconcepten en andere begrippen. 

De samenleving is door socioloog Jan Vranken vergeleken met een speelveld, vol spelregels en spelers. De auteurs van Seneca hebben veel ervaring met maatschappijwetenschappen als docent. Zij onderhouden contacten met veel docenten, met vakdidactici en andere belangrijke ‘spelers’ in het ‘speelveld’. Uiteraard binnen de ‘spelregels’. Zo wordt hun feedback verwerkt waardoor de methode van hoge kwaliteit is.

Wij bieden u een gratis overstapservice aan als u soepel van start wilt met een van de methoden van Seneca. Neem hiervoor contact met ons op. Wij helpen u bij het gemakkelijk omzetten van lesmateriaal dat u bij andere methoden gebruikte. U merkt hoe eenvoudig dat is; het is immers gebaseerd op dezelfde eindtermen.

Havo maatschappijwetenschappen

De havo methode MAW kent negen hoofdstukken waarmee de drie verplichte contexten veiligheid, maatschappelijke verschillen en samenlevingsvormen worden aangeleerd. Daarnaast krijgen leerlingen uiteraard kennis en inzicht in de 23 kernconcepten en vier hoofdconcepten. Een uitleg begint altijd met een voorbeeld dichtbij de leefwereld van de leerling.

Vwo maatschappijwetenschappen

De vwo methode MAW kent twaalf hoofdstukken waarmee de drie verplichte contexten machtsverhoudingen in de wereld, de moderne samenleving en natievorming worden aangeleerd. Daarnaast krijgen leerlingen uiteraard kennis en inzicht in de 23 kernconcepten en vier hoofdconcepten en tevens de vier paradigma’s. Regelmatig worden leerlingen uitgedaagd om uit hun bubbel te denken, buiten hun referentiekader.

Meer over Maatschappijwetenschappen

Overstapservice Seneca Burgerschap

Hoe stap ik over naar een andere methode zonder dat het me te veel tijd kost?’ Voor docenten met die vraag biedt Seneca Burgerschap een kosteloze overstapservice aan. Als collega-docenten willen we het je zo makkelijk mogelijk maken om onze methoden snel in de les te kunnen gebruiken.

Als je je aanmeldt, neemt een docent die met Seneca werkt contact met je op voor een soepele overstap. Juist met onze ervaring in de lespraktijk begrijpen we hoe prettig het is om snel de voordelen van het werken met Seneca te ervaren en inzicht te krijgen in de methode.

Neem contact op met ons Servicehuis via het onderstaande contactformulier en geef je gegevens aan ons door. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden doe je zo

Toetsenbank

Digitale Methoden

LessonUP

Video's

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank