Auteurs Nomade in het zonnetje gezet

11-09-23

Nog net voor de zomervakantie hebben wij de auteurs Bram de Wever, Shelley Kil en Maarten America mogen bedanken voor hun enorme inzet bij de methode Nomade. Het drietal heeft afgelopen seizoen niet alleen deel 2 van de methode voor havo/vwo gerealiseerd, maar tevens de delen 1A en 1B voor vmbo-tl/havo.

Onze projectleider en eindredacteur Hans Berkenbos is naar het verre zuiden afgereisd om de auteurs hun nieuwste boeken te overhandigen. Het resultaat is weer prachtig geworden. De boeken zijn langs verschillende lijnen geschreven. Waar Nomade havo/vwo zich richt op de tijdvakken, richt Nomade vmbo-tl/havo zich juist op thema’s.

Bij havo/vwo worden de tijdvakken uit de vroegmoderne tijd behandeld. Wij hebben deze tijdvakken als volgt ingedeeld:

Tijdvak 5 – Ontdekkers & hervormers

Tijdvak 6 – Regenten & vorsten

Tijdvak 7 – Pruiken & revoluties.

Met dank aan onze beeldredacteur Liane Vogels is de uitgebreide informatie voorzien van passend beeldmateriaal. Zij heeft voor al onze boeken de juiste afbeeldingen verzorgd waardoor tekst en beeld elkaar uitstekend aanvullen.

Bij de methode voor vmbo-tl/havo hebben we gekozen voor thema’s. We hebben besloten om maximaal twee thema’s per boek te behandelen waardoor we voor ieder studiejaar twee boeken nodig hebben.

In deel 1A behandelen we de thema’s Nederland en Consumptie, terwijl deel 1B gaat over Globalisering en Innovatie.

Nu de zomerstop achter de rug is, zijn de auteurs alweer hard aan het werk om de boeken voor het volgende seizoen te maken. Voor havo/vwo betreft dit het derde boek, terwijl vmbo-tl/havo uitgebreid wordt met de delen 2A en 2B. Wij houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

De methode Nomade is niet alleen een boek, maar biedt tevens materiaal op onze digitale methode, waaronder korte clips die het hele tijdvak behandelen. Er wordt gewerkt aan extra materiaal om het vak Nomade voor Mens & Maatschappij zo leuk, interessant mogelijk aan te kunnen bieden.

Meer weten? Kijk op senecaburgerschap.nl of neem contact op met Bram de Wever. Hij kan u alles vertellen over deze methode.

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank