Speelsere invulling met spelvormen

04-06-24

Heb je behoefte aan een speelsere invulling van de laatste periode van het schooljaar? Download dan de lijst met spelvormen die is verzameld voor maatschappijleer. Of maak gebruik van het VN-simulatiespel. Die vind je op onze Toetsenbank. Ook leuk: ontwerp zelf eens spelvormen of gebruik de doos spelvormen maatschappijwetenschappen.

Twee ontwerpers van die spellendoos, allebei docent MAW, hebben video’s gemaakt. Een video over de inhoud van de doos en de mogelijkheden die het biedt. Kijk hoe je de kernconcepten leuker kunt aanleren. De video’s zijn te vinden op deze pagina.

De doos met spelvormen maatschappijwetenschappen is hier te bestellen. Het bevat materiaal om leerlingen een groot aantal verschillende spellen te laten spelen. Zo oefenen leerlingen op een leuke, interactieve manier met de kernconcepten om deze te leren kennen en toe te passen. Daarnaast kan een context, zoals maatschappelijke verschillen, beter worden begrepen.

Zelf spelvormen ontwerpen

Wil je zelf spelvormen leren ontwerpen? Deze video’s van Seneca helpen erbij. Heb je al spelvormen gemaakt en wil je feedback? Neem dan contact met ons op via info@senecaburgerschap.nl Wij sturen je door naar een collega die je kan helpen.

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank