Aan alles komt een einde …

04-06-24

Disclaimer: het is niet zo ernstig als je misschien in eerste instantie hebt gedacht, want we praten over het afronden van de methoden Nomade Mens & Maatschappij. Een kleine vier jaar geleden zijn we als Seneca Burgerschap in dit project gestapt, vol enthousiasme en vol goede moed om een mooie, nieuwe methode voor geschiedenis, aardrijkskunde en economie te maken.

Dat enthousiasme is in de jaren die volgden niet kleiner geworden, zeker niet. De samenwerking met de auteurs Bram de Wever, Shelley Kil, Maarten America zorgde ervoor dat er prachtige boeken ontwikkeld werden. Prachtig ook vanwege de mooie afbeeldingen die Liane Volgers iedere keer weer wist te vinden.

Twee jaar geleden kwamen we met deel 1 van Nomade voor havo/vwo. Een jaar later niet alleen gevolgd door het tweede deel, maar ook met de eerste twee delen van Nomade voor vmbo-tl/havo. Twee delen? Ja, want om diverse redenen hebben we ervoor gekozen om de lesstof voor het hele schooljaar in twee dunnere boeken aan te bieden.

Inmiddels zijn we toe aan de allerlaatste finetuning van onze boeken 2A en 2B van Nomade voor vmbo-tl/havo en boek 3 voor havo/vwo. Boeken met een verschillende insteek, want voor vmbo-tl/havo hebben we gekozen voor een thematische aanpak, terwijl we bij havo/vwo juist voor een chronologische lijn gekozen hebben. De boeken nodigen uit om te blijven lezen. Versterkt door de veelkleurige afbeeldingen die soms meer vertellen dan de tekst op de pagina.

Stoppen of misschien toch nog een nieuwe Nomade?

Als de finetuning is gerealiseerd, de opdracht aan de drukker is gegeven om de laatste boeken voor ons te maken, komt er een einde aan een mooie samenwerking. Of toch niet? We zijn aan het nadenken of er mogelijk belangstelling is voor Nomade vmbo-bk. Een methode die net zo mooi wordt als de huidige methoden, maar toch weer met een geheel eigen inhoud en uitstraling. Als jij belangstelling voor die methode hebt of daar nog over twijfelt, wil je het dan aan ons laten weten?

Voorbeeld pagina's Nomade vmbo-tl/havo

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank