Spelvormen MAW


Artikelnummer: SEN8702
ISBN: 9789083394954
Editie: 2024

Verkrijgbaarheid: leverbaar

€ 119,99


Registreer of Log in om één docentexemplaar te bestellen.

Speciaal voor examentraining en periode 4 van de voorexamenklassen heeft Seneca Burgerschap een doos met Spelvormen Maatschappijwetenschappen ontwikkeld die je vanaf nu kunt bestellen. De speldoos bevat speelkaarten en ander materiaal om leerlingen (max. 30) een groot aantal verschillende spellen te laten spelen. Zo oefenen leerlingen op een leuke wijze met het leren kennen en toepassen van kernconcepten.

Daarnaast kan een context, zoals maatschappelijke verschillen, beter worden begrepen. Begrippen zoals positieverwerving en positietoewijzing worden ervaren net als verschillende hulpbronnen die tot ongelijkheid leiden. Dezelfde werkvorm kan later ook bij andere contexten worden toegepast.

De speldoos MAW is ontwikkeld door docenten die hun leerlingen op een andere wijze willen toerusten voor het eindexamen maatschappijwetenschappen dan alleen de bekende examentraining. Leren kan daardoor leuk zijn omdat het de intrinsieke motivatie opwekt.

Meer informatie, actuele aanvullende spelvormen en handleidingen zijn te vinden op www.maatschappij-wetenschappen.nl/spelvormen

Voor havo 4/5 of vwo 4/5/6

Uitdagend spelmateriaal voor maximaal drie groepen van 1-10 leerlingen, dus 30 totaal. Bij tien leerlingen adviseren we om koppeltjes van twee te maken wat weer leidt tot extra motivatie en samenwerkingsgericht leren. Sommige spelvormen zijn solo te spelen als training.

Spelvorm MAW is te bestellen in de webshop!

Categorie {category_name}

speluitleg

speluitleg