Seneca Burgerschap breidt aanbod modules uit

25-05-23

Je leerling heeft vragen over een vervolgopleiding. Wat past die leerling en hoe kun je ervoor zorgen dat diegene de juiste informatie over de mogelijk volgende opleiding krijgt. Vragen die je niet af wilt doen met een flyer van de opleiding, maar de leerling juist meer wilt laten proeven van wat er allemaal mogelijk is als de juiste opleiding gekozen wordt.

Seneca Burgerschap geeft docenten een handig instrument in handen om klassikaal of individueel te gebruiken. We hebben dit jaar ons aanbod in modules uitgebreid met: antropologie, krijgswetenschappen en bestuurskunde. De modules zijn geschreven door oud-studenten van de opleiding en inmiddels mensen die ervaring in ‘het veld’ hebben. Daarnaast leggen de modules een duidelijke link naar maatschappijwetenschappen, maar ook naar de wereld om ons heen. Iedere module bevat ook oefeningen en opdrachten waardoor de leerling nog beter gaat begrijpen wat zijn of haar volgende opleiding inhoudt en qua mogelijkheden te bieden heeft.

De modules zijn te bestellen via  senecaburgerschap.nl/webshop. Op de website staat onder het kopje ‘nieuws’ meer informatie over iedere module.

Seneca Burgerschap beschikt daarnaast ook over de modules pedagogiek en recht, terwijl er op dit moment gewerkt wordt aan de module politicologie. Schrijf je – via onze website - in voor onze nieuwsbrief om meer over de modules en onze andere methoden te horen.

Meer over dit onderwerp

Vandaag hebben Laura van Diermen en Laura van Deventer, de auteurs van de Module Antropologie, het eerste exemplaar van hun boek uitgereikt gekregen. Deze module is geschikt voor leerlingen die interesse hebben in de vervolgstudie Antropologie. De module bevat niet alleen een overzicht van wat antropologie inhoudt en de onderbouwing waarom de…

Het vak maatschappijwetenschappen (MAW) is vooral gebaseerd op sociologie en politicologie. Toch zijn dit niet de enige vervolgopleidingen waarvoor MAW de leerlingen opleidt. Kijk op onze alumni-pagina om hierover meer te horen van oud-leerlingen. Om leerlingen MAW bekend te maken met het brede aanbod aan vervolgopleidingen zijn moduleboekjes…

Seneca breidt aanbod modules uit met bestuurskunde Dinsdag 16 mei hebben we een feestelijk moment bij Seneca. We reiken die dag de eerste exemplaren van de module bestuurskunde uit aan de hoofdschrijvers van de module, Stijn van Voorst en Taco Brandsen. Namens de vaksectie Bestuurskunde van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben zij samen met het…

Wilt u weten of Seneca aanbiedt wat u nodig heeft? We hebben voor u een overzicht gemaakt met het aanbod van Seneca. In dit bestand vindt u een overzicht van de materialen die wij aanbieden. Denk aan onder andere toetsen, powerpoints en extra opdrachten. Mist u iets? Wij maken het graag voor u!

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank