Nomade Mens & Maatschappij, actueel en uitdagend

15-06-23

Moet Nederland excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Een interessante vraag, een moeilijke kwestie, waar nog altijd over gesproken wordt. Zuid-Holland heeft recent excuses aangeboden, de discussie gaat of wij in Nederland Keti Koti moeten vieren om de afschaffing van de slavernij collectief te vieren en te herdenken.

Zoals gezegd een moeilijke kwestie, maar in onze nieuwste lesboeken Nomade lopen wij niet weg voor zo’n moeilijk onderwerp. Maar er worden meer kwesties, problemen en historische ontwikkelingen besproken in de lesboeken voor havo/vwo en voor vmbo-tl/havo. Actuele onderwerpen waarover de leerlingen horen in de klas, in het nieuws en in het alledaagse leven.

Onze studiemethode Nomade wil de leerlingen voldoende bagage meegeven voor het leven. Handvatten vanuit de geschiedenis, aardrijkskunde en economie om het leven met vertrouwen tegemoet te zien in de wetenschap dat er volop hulpmiddelen aangereikt zijn door de uitdagende lesstof, die ook nog eens in een mooi jasje is verpakt.

Nomade Mens & Maatschappij is die methode die je wilt gebruiken om het leven te begrijpen. Voor havo/vwo hebben we inmiddels de eerste twee, van in totaal drie, jaargangen compleet. Voor vmbo-tl/havo hebben we de beide boeken voor het eerste studiejaar afgerond. De delen 3 & 4 volgen in het komende jaar.

De boeken zijn inmiddels te bestellen


Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank