Leer je volgende opleiding kennen dankzij onze modules

23-06-23

Vorig jaar heeft Seneca Burgerschap de modules pedagogiek en rechten uitgegeven en het afgelopen half jaar zijn daar antropologie, krijgswetenschappen en bestuurskunde bij gekomen. Er staan nog meer modules gepland zoals psychologie, politicologie en uniformberoepen.

Het doel van een module is om kennis en inzicht te bieden in een vervolgopleiding. Dit werkt motivatieverhogend, niet alleen omdat leerlingen daardoor waarschijnlijk beter weten wat een vervolgopleiding wel en niet inhoudt, maar ook door de afwisseling en praktische toepasbaarheid van de lessen.

Een module kan op verschillende manieren ingezet worden. Te denken valt aan leerlingen bij enkele lessen maatschappijwetenschappen zelfstandig laten werken uit een of meer modules. Of je kunt als docent zelf lessen geven met behulp van een module, bijvoorbeeld aansluitend bij je eigen interessegebied. Elke module is af te sluiten met een praktische opdracht die aansluit bij MAW.

Ook buiten MAW, bijvoorbeeld bij maatschappijleer of voor het voldoen aan burgerschapsdoelen, kan een module helpen. Je kunt leerlingen, die eens wat meer of wat anders willen, prikkelen op hun interessegebied door hen een tijdje te laten werken met een module. Voor decanen is een module ook een uitkomst. Het geeft een goed overzicht voor leerlingen die over een vervolgopleiding nadenken.

Wil je meer weten over de modules van Seneca Burgerschap of heb je zelf wensen voor een specifieke module? Neem dan contact met ons op via info@senecaburgerschap.nl

Zomeractie modules

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank