Terugblik Docentendag Burgerschapsonderwijs

05-04-24

Samen met de DebatUnie en het Nederlands Veteraneninstituut hebben we donderdag 28 maart de Docentendag Burgerschapsonderwijs georganiseerd. Tijdens deze dag hebben we verschillende workshops georganiseerd. Zo gaf Marno de Vries een workshop over de nieuwe kwalificatie-eisen mbo-burgerschap (waarvoor wij een nieuwe methode ontwikkelen). Marco Veldman gaf een interactieve workshop over spelvormen waarbij de groep enthousiast heeft meegedaan aan het VN-simulatiespel. Daarnaast heeft Lennart Schra een workshop gegeven over Maatschappijleer didactiek waarbij hij ook inging op de aankomende vakvernieuwing. De DebatUnie heeft enkele workshops gegeven over de kracht van het debat en hoe docenten het debat kunnen gebruiken in hun lessen. Het Nederlands Veteraneninstituut behandelde het dilemmaprogramma 'Wat zou jij beslissen' met de 'Veteraan in de Klas' in hun workshops.

Naast het houden van workshops waren we tijdens de Docentendag ook aanwezig om in gesprek te gaan met de aanwezige docenten. We hebben veel informatie en materialen meegegeven. De dag werd afgesloten met een debat over stellingen die in het teken staan van burgerschapsonderwijs. Stellingen die we samen met de DebatUnie ontwikkeld hebben.

We kijken terug op een geslaagde dag. We zijn actief met docenten aan de slag gegaan om het burgerschapsonderwijs te verbeteren. Diverse docenten hebben hun ervaringen van de dag met ons gedeeld. Kernwoorden hierbij waren: leerzaam, interessant en interactief.

Het is ons doel om snel een volgende editie van de Docentendag te organiseren. In de tussentijd staat ons team altijd klaar voor jou. Seneca Burgerschap is voor én door docenten. Houd onze nieuwsbrief en sociale media in de gaten en blijf op de hoogte van onze activiteiten en ons aanbod.

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank