Seneca werkt aan methode mbo-burgerschap

25-01-24

Vanuit het Burgerschapsteam willen we jullie graag een korte update geven over waar we op dit moment staan in ons proces om een nieuwe methode mbo-burgerschap te ontwikkelen.

We zijn vol enthousiasme bezig met de nieuwe methode voor het vak burgerschap in het mbo. De methode zal uitstekend aansluiten op de kwalificatie-eisen die vanaf het schooljaar 2025/2026 worden gehanteerd. De onderzoeksfase hebben we succesvol afgerond en in februari starten we met het creatieve schrijfproces. Een spannende fase waarin we alle ideeën tot leven laten komen.

Hoewel de onderzoeksfase is afgerond hebben we nog altijd de wens om langs scholen te gaan. We willen graag horen hoe scholen denken over een nieuwe methode. Ook willen we laten zien wat wij als Seneca kunnen betekenen. We leggen uit hoe we de nieuwe kwalificatie-eisen koppelen aan boeiende, actuele thema's en uitdagende opdrachten.

Voor deze schoolbezoeken vragen wij jullie hulp. Als jij op een mbo-instelling werkt, of iemand kent die op een mbo werkt en mogelijk geïnteresseerd is in een schoolbezoek van ons team, laat het ons weten. Wij komen graag bij belangstellende scholen op bezoek.

Voor suggesties of vragen kun je altijd een bericht sturen naar Asmae via asmae@senecaburgerschap.nl.

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank