Lessen Verkiezingen deel 2

06-11-23

Om de verkiezingen te bespreken met leerlingen hebben we lessen en werkvormen ontwikkeld. Vorige week hebben we twee Nederlandse en twee Engelstalige lessen gepubliceerd, in dit bericht staan de volgende werkvormen:

  • een debatopdracht over de vraag wie er mag stemmen?
  • een expertgroepen-werkvorm over de politieke partijen
  • een opdracht waarbij leerlingen botsingen tussen partijen in drie rondes verkennen
  • een portfolio-opdracht waarbij leerlingen stemhulpen invullen en bespreken
  • een praktische opdracht waarin leerlingen twee politieke partijen onderzoeken en vergelijken In het bestand ‘wegwijzer’ staat het overzicht van alles wat Seneca aanbiedt rondom de verkiezingen en in het document ‘uitleg ASWB’ staan twee pagina’s uit het laatste lesboek. Deze is handig voor docenten die de methode Seneca nog niet kennen en die de opdracht met botsingen willen doen. 

Hieronder vind je de bestanden en een link naar deel 1 van de verkiezingslessen. Voor je gemak hebben we de bestanden van vorige week hieronder toegevoegd.

Succes en veel plezier!

Categorie

Meer over dit onderwerp

Lessen over de verkiezingen De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Als docent bespreek je die verkiezingen uiteraard in je klas, maar hoe doe je dat? Het Servicehuis van Seneca Burgerschap heeft lessen (PPTs) en werkvormen ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen. De lessen zijn gemaakt voor leerlingen die maatschappijleer of Social Studies…

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank