Seneca MASK vmbo KGT Media - LiFo


Artikelnummer: SEN5504D
ISBN: 9789492716798
Editie: 1e Editie
Soort: LiFo
Verkrijbaarheid: Leverbaar vanaf juli 2024

€ 19,99


Registreer of Log in om één docentexemplaar te bestellen.

Combinatiepakker met digitale methode en leerwerkboek maatschappijkunde – massamedia

Hoe leven mensen samen? Hoe zit de maatschappij in elkaar? Welke rol spelen jongeren nu en in de toekomst in de samenleving? Daarover gaat maatschappijkunde. Deze methode van Seneca helpt leerlingen bij het beantwoorden van die vragen. Bij maat[1]schappijkunde gaan we een stapje verder dan bij maatschappijleer. Dat doen we door maatschappelijke vraagstukken te analyseren. We behandelen vijf domeinen: werk, pluriforme samenleving, massamedia, criminaliteit en politiek.

Uitgangspunten van deze methode zijn:

  • Korte teksten op het niveau van leerlingen
  • Teksten die aansluiten bij de leefwereld van leerlingen
  • Aantrekkelijk en ondersteunend beeldgebruik
  • Afwisselende en uitdagende opdrachten
  • Aandacht voor loopbaanoriëntatie

Dit leerwerkboek gaat over massamedia. We beginnen in de eerste 4 hoofdstukken dicht bij de leerling. Dat doen we door herkenbare contexten te schetsen over het belang en de functies van massa[1]media. Daarnaast kijken we naar de rol van mensen en groepen bij de totstandkoming van het nieuws.

We sluiten deze 4 hoofdstuk[1]ken af met een stelling van de DebatUnie over de weergave van nieuwsberichten. In hoofdstuk 5 tot en met 8 gaan we meer in op de samenleving en de rol van de overheid. Ook maken we vergelijkingen met andere samenlevingen. We sluiten dat af met een stelling over de rol van de publieke omroep. Voor beide stellingen zijn er online opdrachten om over te debatteren.