Examenhulp: Kernconceptenboekje incl. leerhulp


Artikelnummer: SEN7013
ISBN: 9789492716507
Editie: 1e Editie

€ 10,99


Registreer of Log in om één docentexemplaar te bestellen.

In dit kernconceptenboekje worden de kernconcepten en hoofdconcepten van maatschappijwetenschappen op een compacte en gestructureerde wijze gepresenteerd. De kennis en toepassing van de kernconcepten en hoofdconcepten is een zeer belangrijk onderdeel van het eindexamen maatschappijwetenschappen.

Deze concepten worden ook wel het ‘gereedschap’ van het vak genoemd. Erik van de Kamp heeft zijn leerlingen hiermee goed kunnen trainen om dit gereedschap te leren kennen en gebruiken. In samenwerking met Marco Veldman zijn concrete voorbeelden en examenoefeningen toegevoegd.

De kennis en toepassing van de hoofd- en kernconcepten zijn niet alleen nuttig om bij het eindexamen te kunnen scoren maar ook om de actualiteit beter te begrijpen. Maatschappelijke vraagstukken kunnen met dit gereedschap beschreven of verklaard worden. Maatschappijwetenschappen kan daarmee een inleiding in de sociale wetenschap worden genoemd.

Het vak maatschappijwetenschappen is vooral een doe-vak. Veel oefenen is niet alleen nuttiger dan alleen kennis leren maar ook leuker. Er is een website met allerlei hulpmiddelen zoals video’s en oefeningen. Kijk eens op www.maatschappij-wetenschappen.nl.