Webinar 2023

30-03-23

Presentaties (powerpoints) en een overzicht spelvormen is te vinden in onze openbare Google Drive map.

De video van de hele webinar van 23 maart 2023 vind u via ons Youtube Kanaal.

Het eerste webinar van Seneca Burgerschap is plezierig verlopen. Hoewel het in eerste instantie de bedoeling was om een fysieke bijeenkomst te houden, is besloten om de studiemiddag in de vorm van een webinar te gieten. ‘Op die manier hebben we meer mensen de gelegenheid kunnen geven om samen met ons te praten over de vernieuwingen bij de burgerschapsvakken’, legt Marco Veldman namens Seneca Burgerschap uit. ‘Een webinar scheelt daarnaast ook nog eens heel wat reistijd voor de deelnemers.’

Onder leiding van dagvoorzitter Maarten Rector hebben verschillende auteurs van Seneca Burgerschap en genodigde sprekers informatie gegeven over het thema. De interactiviteit was groot: deelnemers konden vragen stellen en aan tafel werd het gesprek verder gevoerd. Han Noordink van SLO gaf een overzicht van de vernieuwingen die gaande zijn. Marieke Spoelman en Lennart Schra namen de deelnemers vervolgens mee in de vernieuwing bij maatschappijleer. Seneca legt op dit moment de laatste hand aan hun nieuwste studieboek maatschappijleer waar de vernieuwingen al in meegenomen zijn.

Rob Honig van de DebatUnie sprak over ‘Starten met debatteren in de klas’ en werkvormen denk- en spreekvaardigheid (oracy). Het webinar vervolgde met een interessante uiteenzetting over maatschappelijk redeneren bij maatschappijwetenschappen. Hiervoor schoven Durk van der Veen en Marco Veldman aan tafel. Kyra Nelissen en Robin de Jager bespraken de didactiek achter de methode TTO Social Studies.

Voor wie meer wil weten over Seneca’s nieuwe methode maatschappijleer: in deze video vertelt Lennart Schra er meer over.

Enthousiast geworden over onze nieuwe uitgaven? Bestel een gratis exemplaar https://www.senecaburgerschap....


De complete Seneca webinar inclusief de extra video's.

Categorie