Webinar en vernieuwing maatschappijleer

23-03-23

Het eerste webinar van Seneca Burgerschap is vanmiddag succesvol verlopen. Hoewel het in eerste instantie de bedoeling was om een fysieke bijeenkomst te houden, is besloten om de studiemiddag in de vorm van een webinar te gieten. ‘Op die manier hebben we meer mensen de gelegenheid kunnen geven om samen met ons te praten over de vernieuwingen bij de burgerschapsvakken’, legt Marco Veldman namens Seneca Burgerschap uit. ‘Een webinar scheelt daarnaast ook nog eens heel wat reistijd voor de deelnemers.’

Onder leiding van dagvoorzitter Maarten Rector hebben verschillende auteurs van Seneca Burgerschap en genodigde sprekers informatie gegeven over het thema. De interactiviteit was groot: deelnemers konden vragen stellen en aan tafel werd het gesprek verder gevoerd. Han Noordink van SLO gaf een overzicht van de vernieuwingen die gaande zijn. Marieke Spoelman en Lennart Schra namen de deelnemers vervolgens mee in de vernieuwing bij maatschappijleer. Seneca legt op dit moment de laatste hand aan hun nieuwste studieboek maatschappijleer waar de vernieuwingen al in meegenomen zijn.

Rob Honig van de DebatUnie sprak over ‘Starten met debatteren in de klas’ en werkvormen denk- en spreekvaardigheid (oracy). Het webinar vervolgde met een interessante uiteenzetting over maatschappelijk redeneren bij maatschappijwetenschappen. Hiervoor schoven Durk van der Veen en Marco Veldman aan tafel. Kyra Nelissen en Robin de Jager bespraken de didactiek achter de methode TTO Social Studies.

Het is de bedoeling dat Seneca Burgerschap in de toekomst vaker webinars gaat organiseren. Kijk voor het laatste nieuws op www.senecaburgerschap.nl of op hun sociale media. Voor wie meer wil weten over Seneca’s nieuwe methode maatschappijleer: in deze video vertelt Lennart Schra er meer over.

Enthousiast geworden over onze nieuwe uitgaven? Bestel een gratis exemplaar https://www.senecaburgerschap....

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank