Nomade legt de onderwerpen uit in woord en beeld

12-10-23

Hoe leg je de leerlingen de complexe tijdlijn van de aarde uit? Of wat heeft de Atheense democratie te maken met de verkiezingen en stemrecht? In onze methode Nomade Mens & Maatschappij leggen we dit op heldere wijze uit. Onze studieboeken zijn voor havo/vwo opgebouwd uit Tijdvakken, terwijl we bij vmbo-tl/havo hebben gekozen voor een opbouw aan de hand van thema’s.

Hoe kun je als docent aan de leerlingen laten zien wat er in het komende hoofdstuk behandeld gaat worden? Heel eenvoudig, je laat hen een heldere clip zien van zo’n drie minuten lengte waarin alle stappen van het nieuwe hoofdstuk – en later ook in ieder thema – worden getoond.

Dat is toch mooi om bijvoorbeeld het Hofstelsel niet alleen in begrijpelijke tekst uitleggen, maar ook in een heldere clip kunt laten zien? Binnenkort zijn de clips te vinden op youtube. Deze zijn gemaakt door Rob Zink (Amazink.nl), expert in wetenschapscommunicatie.

Bij de eerste clip over Tijdvak 0 – de geologische tijdschaal - schrijft auteur Bram de Wever het volgende: De complexe tijdlijn van de aarde inzichtelijke maken voor je leerlingen via beeld en geluid? Dat kan met deze kennisclip van Nomade over de geologische tijdschaal!

In deze kennisclip behandelen we de hoofdtijdperken en de (hoofd)perioden van onze geologische tijdschaal. We laten de geologische tijdschaal voortdurend in beeld en lichten speciaal het Carboon, het Krijt en het Kwartair (Holoceen en Pleistoceen) toe. Zo ervaren leerlingen chronologie, tijd en beeld tegelijk. Een uitstekende kennisclip om leerlingen snel en inzichtelijk kennis te laten maken met zoiets complex als de geologische tijdschaal.

Hierbij ook trailer voor de clip bij Tijdvak 1:

Complete clips bij Nomade havo/vwo

De complete videoclip voor Nomade Tijdvak 0 havo/vwo. Over de geologische tijdschaal.

De complete videoclip voor Nomade Tijdvak 1 havo/vwo. Over het oude Egypte

De complete videoclip voor Nomade Tijdvak 2 havo/vwo. Over de Grieken, democratie en de Trias Politica.

De complete videoclip voor Nomade Tijdvak 3 havo/vwo. Over het Hofstelsel en de Middeleeuwen.

Categorie

Bezoek onze webshop

Bezoek de Toetsenbank